De herfst is een prachtig seizoen waarin de veranderingen van de natuur om ons heen zo duidelijk zijn. De natuur maakt zich klaar voor de lange stilte van de aankomende winter en geeft duidelijke signalen aan ons om het zelfde te doen.


Het is tijd om te oogsten wat de natuur ons geboden heeft, de vruchten te plukken van onze zomerse activiteiten en ons zo leven zo te organiseren dat we kunnen loslaten in het niets / minder doen. De hoge energie vanuit de zomer word langzaam minder en geeft hiermee aan om ook stappen terug te gaan nemen van onze hectische leven en maatschappij.

In deze tijd van reflectie kijken we wat we kunnen oogsten, opslaan en gebruiken of wat we juist niet meer nodig hebben en mogen loslaten.

Net zoals de bomen eerst hun prachtige kleuren laten zien, wat een mooi eerbetoon is al het moois wat de lente en zomer ons gegeven heeft, laten ook zij de blaadjes vallen om deze zo weer terug te geven en te herenigen met de aarde en te laten (verwilten).

Deze cyclus bied zo de volgende lente een hele vruchtbare bodem voor al het moois wat er ter zijne tijd mag gaan groeien. Het loslaten van de blaadjes of van wat wij niet langer nodig hebben en naar binnen keren om onszelf te herenigen met onze diepere kern, onze wensen en dromen.

Share on Facebook